klinikpangea logga

                                      

SKIN PEN/MICRONEEDLING

Ansikte 1595 kr

Ansikte + hals 1995 kr

Det finns 3 viktiga behandlingsområden där metoden ger mycket fina resultat:

  • Striaer/hudbristningar
  • Ärr och acneärr
  • Skin Rejuvenation/hudföryngring

Vad händer?

Microneedling är en kontrollerad, fraktionerad och riktad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktion. Microneedling kan användas till att läka akneärr, kirurgiska ärr och ärr orsakade av brännskador. Microneedling är det senaste genombrottet inom hudföryngring och används mot åldrad hud där behandlingen ger en tydlig huduppstramning och en mer fast hud.

Resultaten är jämförbara med fraktionerad laser-behandling men utan biverkningar och med minimal återhämntningstid.

När nålarna flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Detta ger även en kollagenstimulerande effekt djupt ned i huden samt säkerställer och höjer upptaget av behandlingspreparat.

Till skillnad mot traditionella microneedling rollers orsakar pennan mindre trauma i huden och minimal epidermal (hud) skada, varför smärta och obehag minskar. Detta gör pennan till ett säkrare och mer effektiv behandlingsform.

Microneedling

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?
Acneärr och bristningar kräver normalt 6-10 behandlingar med
4-6veckors mellanrum.
Skin rejuvenation 3-6 behandlingar med 4 veckors mellanrum.
 
NÄR KAN MAN SE RESULTATET?
Nybildning av kollagen är tyvärr en långsam process. Det fulla resultatet får du efter 3-6 månader.

GÖR DET ONT?
Behandlingen är inte helt fri från obehag. Därför går det bra att använda Emla salva som effektivt minskar problemet. Efter behandlingen kan huden kännas irriterad, ungefär som en dag med för mycket sol. Med rätt produkter kan du lägga make up direkt efter en behandling.

EFTER BEHANDLINGEN.
Blir du röd och kan känna en brännande hetta i ansiktet. Detta lägger sig oftast efter några timmar. Du bör inte sola eller vistas i direkt solljus en vecka efter behandlingen. Viktigt att använda solskydd.