klinikpangea logga

Personuppgifthantering hos Klinik Pangea

Vad är GDPR?

GDPR eller Dataskyddsförordningen är ett nytt EU-Direktiv som träder i kraft 2018-05-25. Den ersätter den tidigare personuppgiftslagen (PUL), och har sitt fokus på hur man får hantera personuppgifter.
 
Vilka berörs av GDPR?
Alla företag (juridiska personer) som hanterar personuppgifter.
 
Vad är en personuppgift?
En personuppgift är ett samlingsbegrepp för information som enskilt eller tillsammans kan identifiera en specifik person.
 
Vad medför GDPR för mig som kund hos Klinik Pangea?
GDPR handlar mycket om hur man får lov att lagra och hantera personuppgifter. GDPR ger framförallt individen äganderätten till sina egna personuppgifter och det är alltså individen som har rätt att bestämma och få veta om/hur/varför/hur länge dess uppgifter lagras i andras system. En kund har rätt att fråga vad vi har för information om dem, och att vi måste då kunna visa upp detta. De har också rätt att bli borttagna om de vill, och då får ingen information om dem finnas kvar. En person måste också aktivt ge sitt medgivande till att vi lagrar deras personuppgifter.
 
Klinik Pangea har gjort det så enkelt som möjligt för er att hantera detta. Nedan följer lite förklaringar och ett par konkreta svar på situationer som ni skulle kunna ställas inför.
 
Personuppgiftsansvarig
Klinik Pangeas är Personuppgiftsansvariga gentemot er som kunder. Vi ansvarar därmed bland annat för att
era personuppgifter lagras och hanteras på ett korrekt sätt i vårt företag Klinik Pangea. Vi kommer att ta bort dig som kund som ber om att få bli borttagen från vårt register samt kunna visa vilka personuppgifter som sparas, var, och hur.
 
Personuppgiftsbiträde
 I Klinik Pangeas Bokningskalender så är Chorion AB som är. Det betyder att  Chorion AB hanterar våra kunders personuppgifter och tjänster. Det är viktigt att poängtera att trots att Chorion AB hanterar våra kunders personuppgifter, så är det alltid vi Klinik Pangea som  i slutändan som är ansvariga för dessa personuppgifter. Detta ansvar får enligt lag inte överlåtas.


Här följer några vanliga frågor som du som  kund kan komma att ställa:
 
Vilka personuppgifter sparar ni om mig, och var finns dessa?
De personuppgifter som sparas hos Klinik Pangeaär namn, telefon, och e-postadress. I vissa fall sjukdomshistoria samt läkemedel. Detta görs för att vi skall kunna utföra en så trygg och säker behandling som möjligt. Dessa uppgifter finns synligt i kundregistret, som enkelt går att visa upp för dig som kund.
 
Varför sparas mina personuppgifter?
De sparas för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster till dig på ett säkert och  korrekt sätt.
 
Hur länge sparas mina personuppgifter? 
Dina personuppgifter sparas i Klinik Pangeas kundregister så länge som du ses som aktiv kund. Vill du som kund få dina uppgifter borttagna så är det bara att meddela oss. 
 
Vad händer om jag vill att ni ska ta bort mina personuppgifter?
Vi kommer att ta bort ditt kundkort i kundregistret. Det betyder även att all din historik hos oss kommer försvinna. Dina personuppgifter kommer finnas kvar ytterligare ett antal dagar i backuper, som tas för att säkerställa driften avKlinik Pangeas tjänster. När dessa backuper tas bort automatiskt, så är dina personuppgifter helt borttagna.

Vill du veta mer finns det mycket information att söka via internet. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på Klinik Pangea 0522-14120 eller vi mail: info@klinikpangea.se