Azzalure® Botulinumtoxin A

Behandling med Botulinumtoxin har länge använts inom medicin/kosmetiska behandlingar. Vi på Klinik Pangea använder Botulinum toxin typ A (Azzalure)främst för att förebygga att linjer sätter sig och blir permanenta rynkor. För dig som redan fått linjer som satt sig går det utmärkt att också användan Azzalure.
Många har mycket stark muskelatur i panna och mellan ögonen. Detta kan påverkas av dålig syn, huvudvärk, spänningar osv. En del personer, där rynkorna satt sig uttrycker att de ser "arga" och slitna ut. Detta kan vi snabbt hjälpa dig att bli av med genom att använa Azzalure.

Målet med behandlingen är inte att du skall få ett fruset och mimiklöst utseende, utan ett naturligt resultat där vi dämpar muskelaktiviteten så att översta hudlagret slätar ut sig.

Du kommer att få en konsultation där vi går igenom behandlingsförloppet, effekt, biverkningar osv. Efter behandlingen med Azzalure/BTX kan små stickmärken, svullnad eller blåmärken synas. Ibland kan huvudvärk uppstå de första dagarna. Du kan gå tillbaka till normala aktiviteter mycket snart efter behandlingen. 

Den första effekten av Azzalure (botox), behandlingen kommer att börja visa sig inom 2-3 dagar. Den varar 3-4 månader och ibland längre. Vanligen går det 5-6 månader mellan behandlingarna, men aldrig oftare än var 3:e månad.
Tänk på att inte:

 • massera området
 • Inget motionsutövande


Risken för farliga biverkningar och allergiska reaktioner är mycket låg. Patienter med sväljstörningar, vissa neuromuskulära sjukdomar, lungproblem eller patienter som tar vissa läkemedel behandlas inte.
Skulle problem med sväljfunktion, andning, kraftig muskelsvaghet efter en injektion med botulinumtoxin A uppstå så konsultera omedelbart läkare för att förhindra ytterligare komplikationer.
Inte alla lämpar sig för en behandling med Azzalure och det värderar vi vid konsultationen.
Efter 2 veckor bokas ett kostnadsfritt återbesök in och eventuell touch-up görs. Efter 3 veckor är kostnaden 995 kr


Vad är Azzalure® Botulinumtoxin A

Ett naturligt förekommande protein och läkemedel som ofta kallas botox. Mycket små doser injiceras precis under huden för att få musklerna att slappna av och rynkor minskas eller slätas ut. För bästa resultat kan behandlingen i bland behöva kombineras med Restylane fillers för att släta ut permanenta veck som kan ha bildats i huden genom stark mimik.


Ring och boka en konsultation så hjälper vi dig att ta reda på vad just du behöver
för att förbättra.....inte förändra ditt utseende!

 

Behov av finansiering?

Klinik Pangea samarbetar med Medical Finance som erbjuder finansiering och räntefri avbetalning.Klicka nedan för mer information.
 

Fillers Academy for Nurses
Fillers Academy for Nurses


    Använd inte Azzalure®

 • Om du är gravid eller ammar.
 • Om du är allergisk (överkänslig) mot Clostridium botulinum toxin typ A eller mot något av övriga innehållsämnen i Azzalure.
 • Om du har en infektion på det planerade injektionsstället
 • Om du har myastenia gravis, Eaton-Lambertssyndrom eller amyotrofisk lateralsk, muskelsjukdomar.
 •  om du äter magnecyl, trombyl, antiinflammatoriska läkemedel, omega 3 och ginko kan göra dig mer lättblödande. Rekommendationen är att inte ta dessa 4-5 dagar innan injektion för att minska blödning och blåmärken.

Pris
 • 1 område 2500 kr
 • 2 område 3500 kr
 • 3 område 4500 kr
 • Påfyllnad/kontroll 2 v.  0 kr
 • Påfylland efter 3 v. 995 kr