De här produkterna finns än så länge endast i Lysekil
De här produkterna finns än så länge endast i Lysekil

                       ZO SKIN HEALTH / ZO MEDICAL

Världens mest erkända hudvårdsprodukter

När vi når 30 års ålder händer det mycket i vår kropp,  cellförnyelsen går långsammare, huden börjar åldras – något som orsakar fina linjer och rynkor, slapp hud, mörka fläckar och en ojämn hudton. För att arbeta med att få tillbaka en frisk och välmående hud krävs stora mängder aktiva ingredienser – som ren retinol, avancerade peptider och verksamma antioxidanter. 
Sedan mitten av 1980-talet har forskaren, vetenskapsmannen och dermatologen Dr. Zein Obagi varit verksam och han anses vara en av världens främsta experter på hudförbättring.
Dr Zein Obadgi´s behandlingar och produkter går ut på att hjälpa hudens förmåga att förnya sig själv och målet är att få en balanserad och frisk hud.
ZO Obagi Medical Products är ledande bland medicinskt klassad hudvård och är idag ett självklart förstahandsval bland dermatologer, hudläkare och plastikkirurger över hela världen och omtalas ofta som ”The Golden Standard”.

BESVÄRAS DU AV TORR, IRRITERAD OCH KÄNSLIG HUD?

Ofta beror detta på att huden har en försämrad barriärfunktion. Huden klarar inte av att hålla inne fukt och blir då fuktfattig och torr. Infektionsrisken ökar. Yttre påverkan som föroreningar, fria radikaler, sol, bakterier och allergener stressar huden och gör den ännu mer mottaglig för skador. Inflammationer blommar lättare upp och kan ge oönskad pigmentering, detta kan göra att huden svarar sämre på behandling och främjar åldrad hud.

För att skapa en god barriärfunktion rekommenderar Dr. Obagi ZO följande produkter:
  1. Rengöring
  2. Skrubb,
  3. Talgkontroll
  4. Daglig kräm
  5. Solskydd
ZO Skin Health Phase I  2035 kr
ZO Skin Health Phase I 2035 kr

ZO Skin Health Level I  Hjälper till att bevara och upprätthålla en friskare hy.
Bidrar till att förhindra framtida skador genom att skydda huden från solen
Förbättra och bibehålla utseendet av jämn hudton och finare porer.
Hålla huden återfuktad. Detta anti-age kit ger dig ett komplett program med rengöring, peel, dag-serum, solskydd och ett aktivt natt-serum. Ingredienserna är bland annat growth factors, retinol, utvalda enzymer och antioxidanter. Allt är noga sammansatt för att bidra till en friskare, balanserad och väl fungerande hud – fungerar som ett startpaket och resekit.Normal
cleanse  695 kr

En avancerad och mild rengörings gele som effektivt tar bort talg och orenheter. Produkten förbereder huden för kommande behandlingar och aktiva produkter. Tar bort Make-up och kan användas på kroppen för de som har torr och känslig hud. Innehåller Sodium Hyaluronate, Panthenol, Glycerin, Sodium PCA och Urea alla ingredienser återfuktar och bibehåller fuktbalansen. 
Används: Masseras in Morgon och kväll med vatten.
Passar: Normal och torr hud. 
Storlek 240 ml 
Cebatrol 809 kr
 
Produkten kan användas ensam eller som en del av ett behandlingsprogram mot akne. Den reducerar talg och bidrar till att normalisera porstorleken. Den reducerar även inflammation och irritation.  Nyckelingredienserna i produkten är 2 % salisylsyra, madelsyra och glukolsyra. Lugnar ner irriterad  och röd hud samtidigt som den bibehåller hudens fuktbalans. Häll flaskans innehåll i behållaren med pads.
Används: Morgon och kväll. 
Storlek: 60 pads. Retamax 1995 kr
 
Innehåller retinol 1% och biomimetiska proteiner som aktiverar upptaget av den naturliga kollagen och hyaluronsyra produktionen. Motverkar skador från radikaler och dämpar inflammationer.  RETAMAX innehåller även Vitamin C & E kombinerat med Buddleja Plant Stem Cells vilket innebär en kraftig antidoxidant- effekt som även denna dämpar inflammationer.  
Passar: Grov, fet, solskadad och akneärr.
Används: 2 gånger i veckan till att börja med.
Stolek: 75ml Vitascrub 895 kr
 
Uppfriskande foaming skrubb som effektivt tar bort smuts talg och orenhet från huden. Innehåller AHA- och BHA- syra vilket ger en dubbel kemisk exfoliering. Tar bort döda hudceller, ökar cirkulationen och förbättrar hudstrukturen. Håller huden mjuk och åter fuktad i ca 12 timmar. 
Används: 2-7 gånger i veckan appliceras på fuktad hud, masseras in i 60 sekunder undvik ögonområdet. 
Stolek:162g

 

Offects Hydrating Cleanser  595 kr

Dubbelverkande Dual Action rengöring som både rengör och återfuktar huden med hyaluronsyra. Rengöringen innehåller Panthenol vilket återfuktar och mjukgör huden. Allantoin planextrakt som löser upp döda hudceller och orenheter ger en fräsch och frisk känsla. Passar normal till torr hud. 
Används morgon och kväll.
Storlek 150ml

 

Offects Te-Pads 595 kr

Behandling för acne, orenheter och obalans i talgproduktion. Öppnar upp huden för kommande produkter. Salicylsyra 2% verkar anti inflamatoriskt, ökar exfolieringen av döda hudceller. Passar utmärkt på bröst,rygg och inåtväxta hår vid hårborttagning.
Används morgon och kväll.
Storlek 60 pads 

Ommerse Overnight 1095 kr

Recovery Créme
Djupverkande dag och natt creme som ger näring, lugnar och har anti-age effekt. Crémen innehåller Retinol som normaliserar cellerna, ökar kollagen och elastin produktion. Den innehåller även Ultrasomes enzym som aktiverar huden till att reparera DNA skador från ålder och sol så som pigmentering. 
Används dag och natt.
Storlek 50ml

ZO Skin Health Phase II   3395 kr
ZO Skin Health Phase II 3395 kr

ZO Skin Health Phase II passar för en hud med tidiga ålderstecken, fina linjer, ojämn hudton och förlust av fasthet.
Här används en högre koncentrationer av aktiva ingredienser, inklusive tillväxtfaktorer, retinol och enzymer för att förebygga och reparera måttliga hudskador på cellnivå. Detta anti-age kit ger dig ett komplett program med rengöring, peel, talgkontroll, dag-serum, solskydd och ett aktivt natt-serum.  Allt är noga sammansatt för att bidra till en friskare, balanserad och väl fungerande hud – fungerar som ett startpaket och resekit.
Oilacleanse 
 695 kr

En mild rengöringsgele som är inflammations hämmande, minskar orenhet och överskottstalg. Produkten är även Exfolierande  (mikropärlor) och reducerar utbrott av akne. Rengöringen innehåller inkapslad E- Vitamin antioxidanter, salisylsyra vilket minskar överskotts talg och döda hudceller. 
Används: Masseras in Morgon och Kväll med vatten tills mikropärlorna är upplösta. 
Passar: Normal till fet hud (akne)
Storlek 240 ml

Glycogent 995 kr
 
En fantastisk formula som ökar exfolieringsprocessen, redcerar inflammation och förebygger framtida skador. Produkten innehåller 10% Glykol och mjölsyra vilket ger en mild exfoliering av döda hudceller och boostar cellförnyelsen. Den mjukgör och jämnar även ut hudtonen. Innehåller antioxidanterna Vitamin E och A som förebygger skador i huden. 
Används: Morgon och kväll. 
Storlek: 75 ml 
Hydrafirm Eye Brightning Repair Créme 1365 kr
 
Korrigerar och förebygger fina linjer och rynkor. Dämpar mörka ringar och påsar under ögonen, den ger även omedelbar uppstramande effekt. För bästa resultat kam man applicera Daily Power Defense över. Ögonkrämen innehåller Retinol vilket stimulerar den naturliga kollagenproduktionen. 
Används: Morgon/Kväll runt ögonen
Stolek: 15 g 


Liprebuild
510 kr
 
Reparerar svårt torra, spruckna och rynkiga läppar, hjälper läpparna att bibehålla fukt samt naturliga fettsyror. Har även en plump effekt som förbättrar läpparnas form,kontur och naturliga ”rosa” färg. Kylande effekt som lugnar.
Används: Varje morgon/kväll efter behov. 

 

ZO SKIN HEALTH


Offects Exfoliating Cleanser
595 kr

 
En djuprengörande gele med micropärlor som jobbar exfolierande och talgreglerande.  Rengöringen innehåller Salicylsyra 0,5% som verkar anit-inflamatoriskt och ökar exfolieringen av döda hudceller.  Innehåller även Vitamin E  en av dem mest effektiva antidoxidanterna. 
Passar normal till fet hud.
Används morgon och kväll. 
Storlek 150ml

 

Ossential Growth Factor Serum 1795 kr

Effektiv anti-aging gele som passar alla hudtyper även känslig hud. Gelén ökar och distribuerar kollagen och elastin. Den innehåller även Retinol som är bra för att reducera pigmentfläckar, fina linjer och rynkor. Lätt och tunn formula som penetrerar lätt i huden. 
Används varje morgon och kväll, masseras in minst 1 min.
Storlek 30ml Ossential Radical Night Repair Plus 1990 kr Appliceras 2 gånger i veckan. Efter 2 veckor ökas appliceringen till 3 gånger i veckan. Efter 6-8 veckor applicerars den varje natt. Denna produkt är bäst i kombination med andra kompletterande produkter och som ensam aktiv produkt dvs får INTE blandas med andra aktiva produkter. Reaktionen av behandlingen  är torrhet, irritation och flagning. 
Används kvällar.
Storlek 30 ml

 

Olluminate Intense Eye Repair  1365 kr

En ögoncréme med Retinol som ökar cellproduktion, reducerar hyperpigmentation, små rynkor och fina linjer. Cremén innehåller Vitamin E som boostar hudens naturliga kollagen produktion. Den innehåller även MDI complex som förebygger mörka ringar och påsar under ögonen. 
Används dag och kväll.
Storlek 15ml

ZO Skin Health Phase III   4530 kr
ZO Skin Health Phase III 4530 kr

ZO Skin Health Phase III Är en aggressiv behandling för djupare linjer och rynkor, pigmentfläckar (åldersfläckar, solskador) och åldrad hud.
 Dessa produkter bidrar till att minska uppkomsten av djupare linjer och rynkor
Minimerra uppkomsten av hyperpigmentering och åldersfläckar
Främjar en jämnare hudton.
Abetar för att stärka huden genom att hålla vätskan på rätt nivå
Bidra till att upprätthålla de resultat som uppnåtts med lasrar eller medicinska behandlingar.Balatone 
 535 kr

Lugnande toner som är utvecklad för att stärka torr och skadad hud. Ph- balanserad och optimerad för penetration av kommande aktiva ingredienser. Ger en uppstramande och lugnande effekt på huden. Innehåller mjukgörandeoch fuktgivande ingredienser som lugnar ner behandlad hud. 
Används: Morgon ock kväll.
Passar: Torr och känslig hud. 
Storlek: 180 ml 

Brighetnex  1825 kr
 
Kraftig retinol 1% och Absorbic Acid -2, en dubbelverkande behandling av pigment. Ger genast en ljusare och jämnare hudton, bryter upp existerande pigment. Blockerar melanin produktionen på fler nivåer i pigmentsyntesen och blockerar den inflammatoriska processen för att undvika ökad pigmentering. Bleker upp huden, använd endast 1- 2 pumpar vid varje tillfälle. Torrhet, irritation ocf fjällning är normalt i starten detta uppstår efter ca 2-3 dagars applicering.  
Används: Kväll/ starta med 2 gånger i veckan.
Storlek: 75 ml

Invisapeel 905 kr
 
Perfekt hemmapeel för ansikte, händer, armar och ben. Efterlämnar en glattare, stramare och ljusare hud, avlägsnar även torr hud. Öppnar upp huden och förstärker effekten av andra produkter.
Används: 3 gånger i veckan 2-3 pumpar, låt verka i 1-3 timmar innan den sköljs av
Stolek 50 ml 

Oclipse C- SPF 50 Solskydd 
890 kr
 
Innehåller Rambutan, Vitamin C och E skyddar mot radikaler och reducerar rödhet. Krämen återfuktar och bygger upp hudbarriären. 
Används: Dagligen 15 minuter innan solexponering återappliceras minst varannan timme.
Stolek 120ml 
  

Offects Exoliating Polish 
835 kr


Ökar hudens cirkulation, tar effektivt bort döda hudceller och reducerar tilltäppta porer. Magnesium kristaller som skonsamt exfolierar huden och ökar  blodcirkulationen.  Tea Tree Oil är en antiseptisk olja som verkar lignande och renande.
Passar alla hudtyper.
Används 2-3 gånger/veckan eller dagligen. 
Storlek 65gr

 

Ommerse Daily Renewal Créme 1095 kr
 
Effektiv dag och natt creme som ger näring, lugnar, dämpar rödhet, fina rynkor och linjer. Cremén innehåller Hyaluronsyra, jojoba ester och kokosnötsolja som återfuktar, mjukgör och skyddar huden.  Retinol normaliserar cellerna, ökar kollagen och elastin produktion. 
Används dag och natt.
50ml 

Oclipse Suncreen+primer 865 kr

En silikonbaserad solcréme med formula som motverkar uttorkning och ger en perfekt primerfunktion. Innehåller även E-Vitamin och Melanin vilket är kraftiga antioxidanter.  Går bra att kombinera med Daily Power Defense DNA reparation.
Används varje morgon. 
Storlek 30ml